OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK MEEUWEN S - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  0-11 (0-3)

DATUM 11-11-2016

DOELPUNTEN 0-1 Giuliano, 0-2 Idlaasri, 0-3 Dari, 0-4 Papanicolaou, 0-5 Arslan, 0-6 Yazgan,0-7 & 0-8 Ter Linden, 0-9 Giuliano en 0-10, 0-11 Idlaasri

VERSLAG Voor de 2e ronde in de Beker van België mochten we de verplaatsing maken naar Meeuwen Satelliet, dat met een forfait kon doorstoten in de vorige ronde. Dit moest nog steeds zonder de gekwetste Hesz. Voor het overige was iedereen fit en van de partij.

Al van in het begin was het klasse verschil duidelijk tussen beide ploegen. Maar Meeuwen vocht voor wat het waard was en kon ook voor het eerste gevaar zorgen in de wedstrijd, maar een attente Munaron in doel hield zijn netten stil. In de 3e minuut rukte Ter Linden op over de linker flank, zette knap voor en daar stond Giuliano om de 0-1 binnen te tikken. Dan kregen we veel breiwerk van de bezoekers dat een thuisblok probeerde te ontwrichten, zonder echte doelkansen. En de effectieve tijd vloog om. Na 10 minuten speelt Idlaasri in op Vaelen die in 2 tijden niet voorbij de attente thuisgoalie geraakte. Twee minuten later rukt Idlaasri op over links en schiet hard de 0-2 in de korte hoek binnen. Net voorbij het kwartier duikt Vanhemel op voor Munaron, maar de bezoekende doelman wil een clean sheet en pareert het schot. Het antwoord van de bezoekers was een pegel van Ter Linden tegen de winkelhaak. Na 20 minuten kan diezelfde Ter Linden de bal recupereren, oprukken en breed leggen op de mee opgerukte Dari die bedankte met de 0-3. Het zou meteen ook de ruststand worden.

Na de pauze kregen we eenzelfde spelbeeld met veel balbezit voor de bezoekers. We zijn nog maar 2 minuten ver in de herneming als Ter Linden inspeelt op Dari, die opnieuw tegen de paal knalt. Als we dan ineens veel snelle balcirculaties zien vanwege de bezoekers kan Dari inspelen op Papanicolaou die beheerst de 0-4 prikt. Op het half uur dan kan Ter Linden knap inspelen op Giuliano aan de 2e paal, maar die devieert voor langs. Een minuutje later en na de eerste wissels in de herneming kan Arslan inspelen op Vaelen die knap en juist teruglegt voor de 0-5, getekend Arslan. Na 38 minuten wil diezelfde Vaelen inspelen op Yazgan, maar de bal wordt geweerd. Arslan pikt de rebound op en biedt Yazgan knap en met overzicht de 0-6 aan. Met nog 9 minuten te gaan is het vat bij de thuisploeg helemaal leeg en kan Dari oprukken over links, legt de bal knap voor Ter Linden die laag en hard de 0-7 prikt. Het spel wordt terug hervat en Ter Linden zit hevig op om de bal te veroveren. Hij lukt in zijn opzet en scoort meteen ook de 0-8. Ter Linden drukt nu zijn stempel, want een minuutje later rukt hij op over de rechterflank om dan gemeten voor te zetten op Giuliano die de 0-9 scoort. Nog een minuutje later loopt opnieuw Ter Linden knap in, krijgt de bal aangespeeld van Papanicolaou, omspeelt dan de doelman en scoort de 0-10, goed voor een traktatie. Meteen was het spelletje gespeeld en een minuutje voor het einde komt Idlaasri nog knap naar binnen om de 0-11 eindcijfers op het bord te prikken.

Een logische walk-over van onze jongens tegen deze verdienstelijke tweede provincialer. Voor de 3e ronde mogen we onze opwachting maken voor de komst van F.P. Halle-Gooik, hetgeen heel andere koek zal zijn.